25 هزار روستا به شبکه اینترنت متصل می شوند


وزیر ارتباطات: ۲۵ هزار روستا به شبکه اینترنت متصل می شوند
گرگان - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده، تا پایان سال آینده، ۲۵ هزار روستای کشور، به شبکه اینترنت متصل خواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'محمود واعظی' بامداد دوشنبه در جمع خبرنگاران در گرگان افزود: البته این تعداد به غیر از هشت هزار روستایی است که امسال در مجموع به شبکه اینترنت متصل می شوند.
وی با اشاره به این که دولت یازدهم توجه ویژه ای به مناطق محروم، کمتر برخوردار و نقاط مرزی دارد، اظهار کرد: در این راستا به دنبال این هستیم که اینترنت به طور کامل به همه روستاها برود و روستاها با هم ارتباط داشته باشند.
وی ادامه داد: حتی در این راستا از سوی پیمانکار و سرمایه گذار 'شبکه روستایی کشور' طرح روستای مجازی ارائه شد که مورد استقبال قرار گرفت و بر مبنای آن، با استفاده از اینترنت روستاییان می توانند فعالیت های خود را در سراسر جهان پیگیری کنند.
به گفته وی، تا پایان عمر دولت یازدهم تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه اینترنت متصل می شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در باره آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: راه اندازی این شبکه کار عظیمی است که ۱۰ سال در حد حرف مانده بود و در دولت یازدهم عملیاتی شد.
وی تصریح کرد: این پروژه مهمترین پروژه وزارت ارتباطات است که بودجه مناسبی نیز برای عملیاتی شدن آن گذاشته ایم و زیرمجموعه هایی مانند دولت الکترونیک و شبکه بانکی دارد.
وی یادآور شد: امروز طراحی های این پروژه انجام شده، هماهنگی های لازم با بخش های مختلف به عمل آمده و بزودی این طرح در یکی از استان های کشور به صورت پایلوت انجام می شود و پس از گذشت یک و نیم ماه و تشخیص و رفع نقاط ضعف آن، در دیگر استان ها نیز قابلیت اجرایی خواهد یافت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در همین زمینه نیز شبکه علمی کشور در بین دانشگاه های سراسر ایران طراحی و مقدمات آن فراهم شده است.
واعظی در باره اپراتور چهارم گفت: مطالعات آن انجام شده و اجازه داده ایم که با توجه به وجود امکانات سه اپراتور گذشته، اپراتور چهارم از تجهیزات آن ها استفاده کند و در واقع اپراتور مجازی به عنوان اپراتور چهارم وارد بازار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: کلیات این اپراتور در نیمه اسفند سال جاری پس از تصویب نهایی، اعلام خواهد شد و از اواسط سال آینده نیز اجرایی می گردد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به حمایت از بخش خصوصی گفت: برنامه و سیاست ما در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ورود بخش خصوصی و به دست گرفتن مدیریت طرح ها و پروژه هاست.
وی با اشاره به افزایش کاربران اینترنت گفت: همزمان با این فرآیند، شمار کاربران از حدود سه میلیون نفر به هشت میلیون نفر افزایش یافت و همچنین به تمامی مراکز بزرگ مثل دانشگاه ها اینترنت بدون محدودیت سرعت و پهنای باند دادیم و نسل سوم و چهارم موبایل نیز از همین پهنای باند استفاده کردند که می توانند بر سرعت کاربر نهایی اثرگذار باشند.
واعظی افزود: ما می توانستیم فقط بر روی کاربران اولیه سرمایه گذاری کنیم و سرعت آن ها را چند برابر کنیم ولی اعتقاد ما این است که همه باید از امکانات فناوری کشور استفاده کنند و محدودیتی برای هیچ شخص یا ارگانی قائل نشدیم.



جعبه‌ابزار